“Kvalitetne zaposlenike treba nagraditi i u njih ulagati.”

Uplatom doprinosa dobrovoljne mirovinske štednje dodatno stimulirajte svoje zaposlenike

Sve više građana, ali i poslodavaca prepoznaje prednost ulaganja u treći stup. Dobrovoljna mirovinska štednja ulaganje je kojim dodatno brinemo o svojim financijskim sredstvima nakon odlaska u mirovinu.

Poslodavci mogu koristiti i porezne olakšice na uplatu doprinosa dobrovoljne mirovinske štednje za svoje zaposlenike što ovaj proizvod čini posebno atraktivnim. Pravo na porezne olakšice ostvaruju i osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost, obrtnici, slobodna zanimanja te osobe koje obavljaju djelatnost poljoprivrede i šumarstva.

Potaknut ovim pogodnostima, zagrebački poduzetnik - direktor male tvrtke, odlučio je ne samo iskoristiti ponuđene olakšice već i uplatom doprinosa dobrovoljne mirovinske štednje dodatno stimulirati svoje zaposlenike.

„Kvalitetne zaposlenike treba nagraditi i u njih ulagati. Ako u isto vrijeme ulažemo u njihovu buduću mirovinu, zaposlenici se dodatno motiviraju i vežu za poslodavce.“, započeo je svoju priču o važnosti trećeg mirovinskog stupa, kako za svoje poslovanje tako i za budućnost svojih zaposlenika.

„Već dvije godine svojim zaposlenicima mjesečno uplaćujem 500 kuna u dobrovoljni mirovinski fond. Uplate na godišnjoj razini od 6000 kuna ne samo da ulaze u troškove poslovanja nego i predstavljaju neoporezivi izdatak i uštedu od preko 1000 kuna. S druge strane, ovako uplaćeni sredstva, izuzeta su plaćanja obveznih doprinosa iz plaće te cjelokupan iznos sjeda na osobne račune zaposlenika u dobrovoljnom mirovinskom fondu.“

Država na ukupno uplaćena sredstva u jednoj kalendarskoj godini pripisuje 15% državnih poticajnih sredstava u maksimalnom iznosu od 5000 kuna godišnje i tako dodatno potiče ovu vrstu štednje, dok fondovi ulaganjem ukupne imovine u različite financijske instrumente na domaćem i stranim tržištima kapitala nastoje ostvariti prinos koji će u konačnici uvećati imovinu članova fonda.

Pitali smo i zaposlenika ove tvrtke koliko je zadovoljan ovim oblikom stimulacije.

„Naravno da sam zadovoljan. Istina, i prije smo bili stimulirani sličnim iznosima, no kada se oni isplaćuju u neto plaći, isplaćeni iznos se gotovo prepolovi, ovisno o visini bruto plaće. Ovako mi na račun u fondu sjedne cijelih 6000 kuna i ako tome pribrojim 750 kn državnih poticaja i moguć prinos fonda, do odlaska u mirovinu očekujem iznos koji će mi svakako dobro doći kao dodatna – treća mirovina.“

„Naše zaposlenike nagrađujemo za njihovu lojalnost i stimuliramo da ostanu s nama. U situaciji kada ljudi masovno odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, prepoznali smo važnost ulaganja u ljudski kadar i nastavit ćemo tako i u budućnosti“, završio je zagrebački poduzetnik.